Τρίτη, Μαρτίου 07, 2006

το τσογλάνι

Μπήκα στον κόσμο των μπλόγκς – και μάλιστα των ελληνικών - πριν ένα χρόνο περίπου από το λινκ στο site ενός φίλου. Άρχισα να διαβάζω από περιέργεια, στην αρχή μου φάνηκε ότι θα έβρισκα έναν κόσμο ανοιχτόμυαλο, ανεκτικό, και χωρίς προκαταλήψεις. Λάθος βέβαια, η ελληνική μπλογκόσφαιρα είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας, ένα μικρό γαλατικό χωριό με τους καυγάδες, τις υπερβολές, και τους φανατισμούς της. Που και που ξεχωρίζουν και κάποια μπλογκς ή ποστς που με εκφράζουν περισσότερο.

Διάλεξα και ένα νικ στη τύχη, μάλλον λόγω της μυστικότητας της όλης κατάστασης. Τελικά ήταν πετυχημένο με την έννοια ότι κάπου μπερδεύει. Πολλοί κοιτάνε το νικ, αγνοούν το τι λέω και απαντάνε με τρόπο εριστικό σα να τους έχω θίξει. Κάποιος με είπε και τρολ στην αρχή, χωρίς κανένα λόγο. Μόνο λόγω του νικ. Έτσι μπορείς να ξεχωρίσεις τους ανθρώπους με προκαταλήψεις από αυτούς με πιο ανοιχτό μυαλό που κοιτάνε λίγο παρα πέρα και δε μένουν στην επιφάνεια.

Έτσι σα τσογλάνι καμιά φορά βλέπω τον κόσμο από άλλη οπτική γωνία..

2 Comments:

Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Ta blogs καλως η κακως θα ειναι το αντικειμενο μελετης και κοινωνικου ενδιαφεροντος στο μελλον οσο περιεργο και αν ακουγεται...

3/08/2006 9:36 μ.μ.  
Blogger το τσογλάνι said...

Γειά σου drugstv. Δεν ακούγεται καθόλου περίεργο, αφού τα μπλογκς αποτελούν από μόνα τους μια virtual κοινωνία.

3/09/2006 10:03 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home